Het zonnetje schijnt. De avonden worden langer en hoe lekker is het dan om lekker in het zonnetje te gaan borrelen. Met dit brood maak jij jouw borrelplank compleet. Natuurlijk ook heel lekker bij een frisse bouillon of soep. De lente- en herfstmelange is een heerlijke romige kaas met heerlijke kruiden die dit brood net even anders maken. Ingrediënten:
250 gram Lente melange (geraspt) 2 middelgrote uien, in ringen 1 eetlepel (Beemster)honing 250 gram bloem 1 zakje droge gist (7 gram) 150 ml water 25ml olijfolie + extra 1,5 tl zout Verse rozemarijn Zout + Peper Grofzeezout Bakpapier Bereiding: 1. Zeef de bloem en meng de 1,5 tl zout erdoor. 2. Meng het gist met 150 ml water en laat dit even wellen. 3. Maak een kuiltje in de bloem (ik doe dit altijd op het aanrecht zodat ik voldoende ruimte heb om het deeg te kneden straks). 4. Giet in het kuiltje het water met het gist erin samen met de olijfolie. 5. Meng dit langzaam door elkaar en pak met de lepel beetje voor beetje het bloem mee. 6. Kneed dit vervolgens tot een soepel deeg. (Het kan even duren voordat je deeg soepel is en niet meer plakt. Geen stress, maar geduld het komt echt goed). 7. Vet een beslagkom in met wat olijfolie en leg het deeg erin. Dek de kom vervolgens af met een schone vochtige theedoek en laat dit op een warme plek minimaal 45 min rijzen. Het deeg moet zich verdubbelen. 8. Verwarm een koekenpan met een beetje olijfolie en fruit hierin de uienringen tot de uien glazig worden. Voeg wat zout en peper toe en meng vervolgens de honing met de gekruiden uien. 9. Bak de uien goed door en blijf roeren tot de ui mooi gekarameliseerd is. 10. Verwarm de oven voor op 200 graden (boven onder warmte, voor hetelucht op 180 graden). 11. Bekleed een bakplaat met bakpapier en vorm het deeg met je handen tot een rechthoek. 12. Maak met je vingertoppen kleine kuiltjes in het luchtige deeg. 13. Verdeel de gekarameliseerde uien over het deeg samen met wat verse rozemarijn. 14. Bestrooi het brood vervolgens met de geraspte Lentemelange kaas. 15. Bak het brood af in circa 25 á 30 minuten.
0 Comments
|
DayenneKoken is een van mijn favoriete bezigheden naast het verkopen van kaas op de markt. Makkelijke en heerlijke kaasrecepten deel ik hier graag met jullie. Archieven
November 2022
Categorieën |